Omenaiset pullat
2,5 dl maitoa tai vettä
25 g/ ½ pss hiivaa
½ kananmuna
½ tl suolaa
¾ dl sokeria
1 tl kardemummaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
75g pehmeää margariinia
Täyte:
2 hapanta omenaa
3 rkl fariinisokeria
½ tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
1 rkl voita
Väliin lisäksi:
2 rkl pehmeää voita
Kanelia
Sokeria/fariinisokeria
- Valmista pullataikina kohoamaan.
- Valmista täyte: Kuori omenat ja poista siemenkodat. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
- Laita kattilaan omenaraaste, fariinisokeri, vaniljasokeri, vesi ja voi.
- Keitä n. 15 min tai kunnes neste ei enää erotu hillokkeesta. Jäähdytä nopeasti!
- Kauli valmis pullataikina n. puolen sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja anna kohota 10 min.
- Levitä päälle 2 rkl pehmeää voita ja ripottele päälle kaneli ja sokeri.
- Levitä lopuksi täyte, kääri molemmista päistä rullalle keskikohtaan päin, niin että tulee kaksi rullaa toisiaan vasten.
- Leikkaa tasakokoisiksi pulliksi ja anna kohota vielä 20-30 min.
- Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista 200 asteessa kauniin kullanruskeiksi.
- Peitä valmiit pullat leivinliinalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti