perjantai 21. tammikuuta 2022

Palacinta (unkarilaiset ohukaiset)

 PALACSINTA (Unkarilaiset ohukaiset) 

 

IMG_1737 

 

Taikina: 

2 dl maitoa 

1 dl kivennäisvettä 

2 munaa 

1½ dl vehnäjauhoja 

¼ tl suolaa 

1 tl vaniljasokeria 

2 tl sokeria 

 

Väliin: aprikoosisosetta 

 

Pinnalle: ½ dl hasselpähkinäjauhetta 

       2 rkl tomusokeria 

 

1.    Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään ja  anna turvota 15 minuuttia. 

2.  Paista pieniä ohukaisia. 

3.  Anna rasvan ensin ruskistua ja kaada mahdollisimman ohut kerros taikinaa pannulle.  

4.  Paista miedolla lämmöllä (max. 3) 

5.  Lado ohukaiset neljään pinoon päällekkäin ja levitä aprikoosisosetta väliin. 

6.  Koristele pinot lopuksi pähkinäjauheella   ja   tomusokeria.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti