perjantai 21. tammikuuta 2022

Gulassi

 GULYAS (GULASSI) 

Gulassi on perinteikäs liharuoka, johon kuuluu lihan lisäksi aina paprikaa, sipulia, perunaa, riisiä tai makaroni. Muuten jokaisella emännällä on oma gulassin ohje. 

 

250 g  naudan paistia kuutioina 

nokare  margariinia 

pala sipuli  

1-2 valkosipulin kynttä 

2 tl paprikajauhetta 

¼ tl mustapippuria 

½ tl chiliä 

¼ tl timjamia 

¼ tl meiramia 

1½ dl tomaattimurskaa 

2-3 dl  vettä 

1 lihaliemikuutio 

½  paprika suikaloituna 

Suurus: ½ dl kermaa tai smetanaa 

             1 rkl vehnäjauhoja 

 

1. Ruskista lihakuutiot padassa kahdessa erässä. Lisää sipulit ja mausteet. Älä polta! 

2. Lisää tomaattimurska, liemikuutio, paprikat ja vesi, niin, että lihat juuri peittyvät. 

3. Hauduta noin 30 – 40 minuuttia.  

4. Lisää suurus ja hauduta muutama minuutti. Tarjoile kuumana keitettyjen makaronien tai riisin kanssa. 

 

IMG_2727 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti