GULYAS (GULASSI)
Gulassi on perinteikäs liharuoka, johon kuuluu lihan lisäksi aina paprikaa, sipulia, perunaa, riisiä tai makaroni. Muuten jokaisella emännällä on oma gulassin ohje.
250 g naudan paistia kuutioina
nokare margariinia
pala sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
2 tl paprikajauhetta
¼ tl mustapippuria
½ tl chiliä
¼ tl timjamia
¼ tl meiramia
1½ dl tomaattimurskaa
2-3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
½ paprika suikaloituna
Suurus: ½ dl kermaa tai smetanaa
1 rkl vehnäjauhoja
1. Ruskista lihakuutiot padassa kahdessa erässä. Lisää sipulit ja mausteet. Älä polta!
2. Lisää tomaattimurska, liemikuutio, paprikat ja vesi, niin, että lihat juuri peittyvät.
3. Hauduta noin 30 – 40 minuuttia.
4. Lisää suurus ja hauduta muutama minuutti. Tarjoile kuumana keitettyjen makaronien tai riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti