perjantai 19. helmikuuta 2021

 Vohvelit ja letut suolaisella ja makealla täytteellä 

Taikina: 

2 kananmunaa                                                                                                      

4 dl maitoa  

3 dl vehnäjauhoja                          

2 tl leivinjauhetta 

½ tl suolaa 

½ dl juoksevaa margariinia tai öljyä 

 

1. Vatkaa munien rakenne rikki kierrevatkaimella. Lisää maito. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. 

2. Lisää juokseva margariini tai öljy. Sekoita tasaiseksi. 

3.  Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

4. Kuumenna vohvelirauta. Voitele se öljyllä esim. pullasutia käyttäen. 

5. Lisää taikinaa kuumalle pannulle n. 1 dl / vohveli. Kypsennä vohvelit kullanruskeiksi.  TAI Paista isoja tai pieniä lettuja valurautapannulla. 

6. Tarjoa vohvelit hillon ja pehmeäksi vaahdoksi vatkatun kerman kanssa. Letut tarjotaan suolaisella täytteellä. 

 

Suolainen täyte: 

100 g           tuorejuustoa 

pala             sipulia 

1 dl             katkarapuja 

½ tl             tilliä ja sitruunamehua 

½ tl             pippuria 

½ tl             suolaa 


1. Hienonna sipuli. 

2. Sulata katkaravut ja tarvittaessa paloittele niitä hieman. 

3. Sekoita tuorejuuston joukkoon mausteet, sipuli ja katkaravut.

4. Täyte tarjoillaan lämpimien lettujen kera, viileänä. 

 

VINKKI! Voit lisätä täytteeseen myös esim. Kuutoitua kurkkua, omenaa, yrttejä jne. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti