LASKIAISPULLAT
Juuri:
1½ dl vettä
1/3 pkt hiivaa
1 rkl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1. Lämmitä maito 37 asteeseen.
2. Lisää joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää sokeri ja jauhot sekä anna käydä 5- 10 min.
3 rkl sokeria
½ tl suolaa
½ - 1 tl kardemummaa
3/4 kananmunaa ( loppu muna käytetään voiteluun)
n. 2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl juoksevaa margariinia
Lisäksi:
Hilloa ja kermaa vaahdotettuna. Voit myös käyttää täytteessä mantelimassaa.
4. Lisää suola, sokeri, kardemumma, muna ja suurin osa jauhoista puuhaarukalla sekoittaen.
5. Lisää rasva ja loppuosajauhoista vähän kerrallaan käsin alustaen.
HUOM! Hiivataikinoihin jauhomäärä on aina NOIN eli riippuu jauhojen laadusta ja siitä kuinka tarkasti mittaat muut ainekset.
6. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi.
7. Kohota noin kaksin kertaiseksi. Voitele munalla ja koristele raesokerilla.
8. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10 min.
9. Leikkaa jäähtyneiden pullien yläosa kanneksi ja täytä pullat hillolla sekä kermavaahdolla. Nosta pullan yläosa hatuksi päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti