perjantai 19. helmikuuta 2021

Pelmenit

 Pelmenit 

 

Taikina: 

1½ dl vettä 

dl vehnäjauhoja  

keltuainen 

1 tl suolaa 

 

Täyte: 

150 g jauhelihaa 

Pala sipulia 

1 valkosipulinkynsi 

Ripaus suolaa ja pippuria 

 

Keitinliemi 

1½ l lihalientä 

4 maustepippuria 

1 laakerinlehti 
 

1. Sekoita taikina ja anna sen levätä täytteen valmistamisen ajan 

2. Täyte: Pilko sipuli ja valkosipuli. Sekoita kulhossa käsin jauheliha, sipulisilppusuola ja pippuri 

3. Kaaviloi taikina mahdollisimman ohueksi levyksi. Ota muotilla, esim. juomalasilla noin 5 cm:n pyörylöitä. Nosta teelusikalla nokare täytettä pyörylälle ja taita se puolikuuksi ja painele haarukalla reunat kiinni. Taivuta pelmeni ”korvaksi” nipistämällä sen päät yhteen. 

4. Keitä valmiita taikinataskuja runsaassa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan ja täytekin on kypsynyt. Tarjoile smetanan ja suolakurkun kera. 

 

Huom! Jos taikinaa jää yli, voit keittää siitä haluamasi muotoista tuorepastaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti