Pelmenit
Taikina:
1½ dl vettä
4 dl vehnäjauhoja
1 keltuainen
1 tl suolaa
Täyte:
150 g jauhelihaa
Pala sipulia
1 valkosipulinkynsi
Ripaus suolaa ja pippuria
Keitinliemi
1½ l lihalientä
4 maustepippuria
1 laakerinlehti
1. Sekoita taikina ja anna sen levätä täytteen valmistamisen ajan.
2. Täyte: Pilko sipuli ja valkosipuli. Sekoita kulhossa käsin jauheliha, sipulisilppu, suola ja pippuri.
3. Kaaviloi taikina mahdollisimman ohueksi levyksi. Ota muotilla, esim. juomalasilla noin 5 cm:n pyörylöitä. Nosta teelusikalla nokare täytettä pyörylälle ja taita se puolikuuksi ja painele haarukalla reunat kiinni. Taivuta pelmeni ”korvaksi” nipistämällä sen päät yhteen.
4. Keitä valmiita taikinataskuja runsaassa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan ja täytekin on kypsynyt. Tarjoile smetanan ja suolakurkun kera.
Huom! Jos taikinaa jää yli, voit keittää siitä haluamasi muotoista tuorepastaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti