perjantai 19. helmikuuta 2021

Calzone

CALZONE (=sukka) 

Pitsataikina: 

1½ dl      vettä 

1/3 pkt   hiivaa 

½ tl        suolaa 

n. 3 dl    vehnäjauhoja 

2 rkl      öljyä 

 

     CALZONE on italialainen ruoka, jossa perinteinen pitsa kätketään taikinakuoren sisään. 

Täyte: 

1           valkosipulinkynsi 

2 rkl      ketsuppia 

pala       sipulia 

1 tl        basilikaa 

1 tl        oreganoa 

ripaus    pippuria 

100g      kinkkua 

            persikkaa, herkkusientä  

1 dl        juustoraastetta 

  

  1. Valmista pitsataikina: Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen (tai kuivahiivaa käyttäessä sekoita jauhoihin). Lisää suola ja vähitellen jauhot sekä lopuksi öljy veden joukkoon. Alusta taikina kimmoisaksi. Peitä kulho ja kohota taikina. 

  1. Sekoita ketsuppiin hienonnetut sipulit ja mausteet. 

  1. Suikaloi kinkku ja persikat tai herkkusienet. 

  1. Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja kaaviloi ohuiksi pyöreiksi (halkaisija 15 cm) pitsalevyiksi.  

  1. Nosta levyt leivinpaperin päälle. Jaa mausteseos pohjille, niin että muutama sentti reunoista jää ilman täytettä. 

  1. Levitä päälle kinkku, persikka ja juustoraaste. 

  1. Ummista pitsa nostamalla vastakkaiset reunat keskelle päälle ja nipistä sormin liitoskohta hyvin tiiviisti kiinni. 

  1. Paista uunin alatasossa 225 asteessa noin 20 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti