perjantai 19. helmikuuta 2021

Pavlovat

 Pavlovat 

 

Pohjat 

1 kananmunan valkuainen (keltuaiset kerätään yhteen) 

½ dl sokeria 

1 mm vaniljasokeria 

3 mm maissitärkkelystä 

1 mm  valkoviinietikkaa 

 

  1. Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Ota esille uunipelti ja leivinpaperi. 

  1. Vaahdota valkuainen. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Valmis vaahto on kovaa ja kiiltävää. 

  1. Sekoita vaahdon joukkoon vaniljasokeri, maissitärkkelys siivilän läpi sekä valkoviinietikka. 

  1. Pursota tai levitä kahden lusikan avulla 4 soikion muotoista pavlovapohjaa (n 8 cm x 5 cm). Leivinpaperin päälle pellille. 

  1. Paista noin 1h 15 min. Laske lämpöä, jos pohjat alkavat ruskistua. Kuivata uunin jälkilämmössä. 

  1. Jäähdytä valmiit pohjat ilman peitettä. 

Kun pohjat ovat jäähtyneet, pakastetaan ne ja täytetään vasta seuraavalla kerralla. 

 

Täyte 

1 dl vispikermaa 

2 tl sokeria 

1-2 dl marjoja 

 

  1. Täytä pavlovat juuri ennen tarjoilua, jotta marenki säilyy rapeana. 

  1. Vaahdota kerma ja sokeri. 

  1. Jaa kermavaahto pohjien päälle. 

  1. Koristele marjoilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti