SÄMPYLÄT (4 isoa ja 4 pientä, jotka voit syödä tavallisina sämpylöinä)
4 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
½ dl öljyä
1 pss kuivahiivaa
n.8 dl sämpyläjauhoja
Tutustu yleiskoneen käyttöohjeisiin ja valmista taikina sillä, tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
kohota taikinaa hetki ja leivo siitä 4 hampurilaissämpylää ja 4 pienempää sämpylää esim. solmua
Kohota.
Voitele munalla ja koristele seesaminsiemenillä.
Paista keskitasossa 225 asteessa 10 - 15 min.
Huom! Pienet sämpylät kypsyvät nopeammin, joten joudut nostamaan ne aikaisemmin pelliltä.
HAMPURILAISIIN LISÄKKEEKSI SINAPPIA, KETSUPPIA, MAJONEESIA JA KURKKUSALAATTIA
HAMPURILAISPIHVIT (4 kpl)
½ dl korppujauhoja
1 dl vettä/maitoa tai kermaa
½ sipulia
1 tl suolaa
½ tl pippuriseosta
½ tl paprikajauhetta
1 muna
300 g jauhelihaa
Valmista lihamurekeseos:
Sekoita kulhossa korppujauho ja vesi, anna turvota hetki.
Lisää hienonnettu sipuli, mausteet ja muna sekä jauheliha.
Sekoita hyvin.
Muotoile 4 ohutta pihviä.
Paista pihvit uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti