maanantai 25. toukokuuta 2020

Siemennäkkärit

n. 6 kpl

½ dl ruisjauhoja
½ tl kuivahiivaa
½ mm suolaa
1 tl juoksevaa hunajaa
¾ dl vettä
¾ dl hiivaleipäjauhoja

Voiteluun: ½ kananmunan valkuainen ja 1 tl vettä
Pinnalle: 1 rkl siemeniä, esim. seos pellavan-, seesamin- ja auringonkukansiemeniä

1. Mittaa ruisjauhot, kuivahiiva, suola ja hunaja kulhoon.

2. Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää jauhoseoksen joukkoon.

3. Alusta taikinaa haarukkavatkaimella ja lisää vähitellen hiivaleipäjauhoja.

4. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 20 minuuttia.

5. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

6. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinaa, kunnes se muuttuu helposti käsiteltäväksi.

7. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se osiin. Pyörittele taikinapaloista palloja ja kauli ne n. 7 cm halkaisijaltaan olevia, ohuita leipiä. Käytä riittävästi jauhoja apuna, ettei taikina tartu pöytään kiinni.

8. Harjaa irtojauhot pois ja nosta leivät pellille leivinpaperin päälle.

9. Voitele leivät veden ja valkuaisen seoksella ja ripottele siemeniä päälle.

10. Paista 5-8 minuuttia. Tarkkaile paistumista, etteivät leivät pala.

11. Nosta leivät pois kuumalta pelliltä. Jäähdytä ilman liinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti