maanantai 25. toukokuuta 2020

Saaristolaisleipä

Ohjeella valmistuu 1 limppu


3 dl piimää tai appelsiinimehua
25 g hiivaa
1 dl siirappia
1 tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaljamaltaita
1 dl ruisleseitä
3 ½ - 4 dl hiivaleipäjauhoja

Voiteluun: ½ dl vettä ja 1 rkl siirappia

1. Lämmitä isossa kulhossa piimä tai mehu kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva lämpimään nesteeseen.

2. Sekoita muut ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä nesteeseen. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen. Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Voitele huolellisesti 1 ½ litran leipävuoka. Kaada taikina vuokaan. 

4. Anna kohota ½ tuntia.

5. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

6. Paista uunin alatasolla n. 1 ½ tuntia.

7. Jos haluat, sivele leipä vesi-siirappiliemellä n. 1 tunnin paistamisen jälkeen. Jatka paistamista tämän jälkeen vielä n. ½ tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti