1 kg porkkanoita
1 l vettä
1 tl suolaa
1 dl kermaa
1 dl mannasuurimoita
½ mm valkopippuria
1-2 rkl siirappia
Pinnalle: 1 rkl korppujauhoja (ja voi-nokareita)
1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele 0,75 litran kokoinen uunivuoka.
2. Kiehauta vesi teräskattilassa.
3. Pese, kuori ja paloittele porkkanat.
4. Keitä porkkanat kypsiksi, n. 15-20 minuuttia.
5. Ota keitinliemi talteen. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella.
6. Lisää porkkanasoseeseen kerma, mannasuurimot, mausteet, siirappi ja 2 dl keitinlientä. Sekoita.
7. Kaada seos uunivuokaan. Kuvioi pinta lusikan kärjellä. Ripottele päälle korppujauhoja.
8. Kypsennä uunin alatasossa 1- 1 ½ tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti