maanantai 25. toukokuuta 2020

Porkkanalaatikko

Maistiaiset koko luokalle

1 kg porkkanoita
1 l vettä
1 tl suolaa
1 dl kermaa
1 dl mannasuurimoita
½ mm valkopippuria
1-2 rkl siirappia

Pinnalle: 1 rkl korppujauhoja (ja voi-nokareita) 

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele 0,75 litran kokoinen uunivuoka.

2. Kiehauta vesi teräskattilassa.

3. Pese, kuori ja paloittele porkkanat.

4. Keitä porkkanat kypsiksi, n. 15-20 minuuttia.

5. Ota keitinliemi talteen. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella.

6. Lisää porkkanasoseeseen kerma, mannasuurimot, mausteet, siirappi ja 2 dl keitinlientä. Sekoita.

7. Kaada seos uunivuokaan. Kuvioi pinta lusikan kärjellä. Ripottele päälle korppujauhoja.

8. Kypsennä uunin alatasossa 1- 1 ½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti