maanantai 25. toukokuuta 2020

Rosolli

Tällä ohjeella valmistetaan salaatti koko luokalle

3 keitettyä tai etikkapunajuurta
3 porkkanaa
3 perunaa
½ sipuli
1 omena
1 maustekurkku
¼ tl suolaa

Kastike:
1 dl kuohukermaa
1 tl viinietikkaa
½ tl sokeria
1 tl punajuuren lientä

1. Pese juurekset ja keitä kuorineen kypsiksi, n. 20-25 min. Jäähdytä.

2. Kuori juurekset ja kuori ja hienonna sipuli. Kuori omena ja poista siitä siemenkota.

3. Leikkaa punajuuret, porkkanat, perunat, omena ja maustekurkku pieniksi samankokoisiksi kuutioiksi. Laita ne tarjoilukulhoon.

4. Mausta kevyesti suolalla ja sekoita varovasti. Laita rosolli jääkaappiin maustumaan.

5. Vatkaa kastikkeen kerma löysäksi vaahdoksi. Mausta se etikalla ja sokerilla. Sekoita joukkoon punajuuren lientä, jotta saat kastikkeesta punertavaa. Tarjoile kastike pienestä tarjoilukulhosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti