1 kg perunoita (jauhoinen lajike)
1 l vettä
¾ dl siirappia
Perunasoseeseen:
2-3 dl keitinlientä
n. 3 dl maitoa
½ tl suolaa
½ dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl rypsiöljyä
1. Kiehauta vesi isossa kattilassa ja sekoita siirappi joukkoon. Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä ne siirappiliemessä täysin kypsiksi.
2. Ota keitinliemi talteen. Soseuta perunat ja sekoita joukkoon nesteet ja muut aineet. Seos saa olla löysää ja maistua makealta.
3. Kaada seos voideltuihin uunivuokiin. Täytä vuoat vain puolilleen, sillä seos kuohuu uunissa.
4. Paista miedossa uuninlämmössä (n. 150 astetta) n. 1 ½ tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti