maanantai 18. marraskuuta 2019

LOHKOPERUNAT (4:lle) 

4 – 6 isoa perunaa 

1 rkl  öljyä 
½ tl   paprikajauhetta 
¼ tl   suolaa 
½ tl   pippurisekoitusta 

  1. 1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  1. 2. Pese ja kuori perunat. Laita kuoritut perunat kylmään veteen kulhoon. 
  1. 3. Mittaa laakeaan uuni vuokaan öljy ja mausteet. 
  1. 4. Halkaise kuoritut perunat pituussuunnassa puoliksi ja tämän jälkeen vielä neljään  osaan pituussuunnassa, niin että saat veneen mallisia perunoita. 
  1. 5. Laita paloitellut perunat uunivuokaan ja pyörittele ne öljy-mausteseoksessa. 
  1. 6. Paista perunoita uunin alatasossa 35 – 40 minuuttia. 

Kermaviilikastike  

½ dl kermaviiliä  
¼ tl sitruunamehua tai sinappia  
¼ tl sokeria  
ripaus suolaa  
ripaus mustapippuria  
+ mausteita maun mukaan! (esim. tillikastike/tilli, currykastike/curry, yrttikastike/ tuore tai kuitattu yrtti)
  
1. Sekoita kaikki aineet keskenään.  

2. Anna kastikkeen seistä hetki, jotta maut tasaantuvat.