torstai 2. toukokuuta 2019

Tiikerikakku

Sokerikakku 


2         munaa 
1½ dl  sokeria 
1½ tl   vaniljasokeria  
75 g    margariinia sulatettuna 
1½ tl   leivinjauhetta 
2 dl     vehnäjauhoja 
¾ dl    maitoa 




Seuraavilla ohjeilla kakkujen valmistaminen sujuu vaivatta: 


·         Varaa esille kaikki tarvittavat aineet ja välineet – Huoneenlämpöiset munat ja rasva vaahtoutuvat parhaiten, joten ota ne esille ajoissa. 

·         Voitele kakkuvuoka huolellisesti levittämällä pehmeää margariinia koko vuoan sisäpinnalle sormin. Jauhota vuoka korppujauhoilla, leseillä tai kookoshiutaleilla. 

·         Sekoita kohotusaine ja muut paakkuuntuvat aineet aina jauhoihin ja siivilöi seos taikinaan. 

·         Jauhoja lisätessä sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Taikinaa ei saa sekoittaa sitkeäksi.  

·         Jätä kakulle vuokaan noin kolmannes kohoamistila.
·         Vedä teelusikalla taikinan keskelle ura, jotta kakun pinta paisuisi tasaiseksi, eikä nousisi keskeltä. 

·         Paista kakku ritilällä uunin alatasolla 175 -  200 asteessa. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla. Kakku on kypsä, kun tikku jää kuivaksi ja kakku näyttää irtoavan vuoan reunoista. 

·         Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ennen kumoamista. 

·         Pese kakkuvuoka heti kumoamisen jälkeen kuumalla vedellä. 




1.Voitele ja jauhota rengasvuoka. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
3. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa paksuksi vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. 
4. Lisää taikinaan jauhot, sulatettu margariini ja maitoa, varovasti puuhaarukalla sekoittaen.

5. Ota taikinasta 1/3 erilleen toiseen kulhoon. Sekoita tähän joukkoon 2 tl kaakaojauhetta.  
6. Levitä puolet vaaleasta perustaikinasta kakkuvuoan pohjalle. Levitä sen jälkeen suklaataikina raidaksi kakkuun ja päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Vedä taikinan keskelle vielä ura, niin se ei kohoile huipuiksi.
7. Paista uunin alatasolla 40 – 45 min. 
8. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti