2 munaa
1½ dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
75 g margariinia sulatettuna
1½ tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
¾ dl maitoa
Seuraavilla ohjeilla
kakkujen valmistaminen sujuu vaivatta:
·
Varaa esille kaikki tarvittavat aineet ja välineet – Huoneenlämpöiset
munat ja rasva vaahtoutuvat parhaiten, joten ota ne esille ajoissa.
·
Voitele kakkuvuoka huolellisesti levittämällä pehmeää
margariinia koko vuoan sisäpinnalle sormin. Jauhota vuoka korppujauhoilla,
leseillä tai kookoshiutaleilla.
·
Sekoita kohotusaine ja muut paakkuuntuvat aineet aina
jauhoihin ja siivilöi seos taikinaan.
·
Jauhoja lisätessä sekoita vain sen verran, että taikina
on tasaista. Taikinaa ei saa sekoittaa sitkeäksi.
·
Jätä kakulle vuokaan noin kolmannes kohoamistila.
· Vedä teelusikalla taikinan keskelle ura, jotta kakun pinta paisuisi
tasaiseksi, eikä nousisi keskeltä.
·
Paista kakku ritilällä uunin alatasolla 175 - 200
asteessa. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla. Kakku on kypsä, kun tikku
jää kuivaksi ja kakku näyttää irtoavan vuoan reunoista.
·
Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ennen kumoamista.
·
Pese kakkuvuoka heti kumoamisen jälkeen kuumalla
vedellä.
1.Voitele ja
jauhota rengasvuoka. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita
leivinjauhe jauhoihin.
3. Vatkaa munat ja
sokeri kulhossa paksuksi vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
4. Lisää
taikinaan jauhot, sulatettu margariini ja maitoa, varovasti puuhaarukalla
sekoittaen.
5. Ota taikinasta
1/3 erilleen toiseen kulhoon. Sekoita tähän joukkoon 2 tl kaakaojauhetta.
6. Levitä puolet
vaaleasta perustaikinasta kakkuvuoan pohjalle. Levitä sen jälkeen suklaataikina
raidaksi kakkuun ja päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Vedä taikinan keskelle vielä ura, niin se ei kohoile huipuiksi.
7. Paista uunin
alatasolla 40 – 45 min.
8. Kumoa kakku
vähän jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti