Sämpylät (4kpl)
Taikinajuuri:
2 dl kädenlämpöistä vettä
½ pkt hiivaa
1 rkl siirappia
1 1/2 dl sämpyläjauhoja
Lisäksi:
1 1/2 dl sämpyläjauhoja
Lisäksi:
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
1 dl kaurahiutaleita
n. 2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
n. 2 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita kaikki taikinajuuren ainekset keskenään ja anna käydä lämpimässä n.10 minuuttia.
2. Lisää loput aineet kohonneeseen juureen ja kohota hyvin.
3. Leivo neljä sämpylää ja kohota hyvin.
5. Voitele munalla ja koristele seesaminsiemenillä tai kaurahiutaleilla.
6. Paista 225 asteessa n. 12-15 minuuttia.
Jauhelihapihvit (4 kpl)
½ dl korppujauhoja
1 dl vettä / maitoa tai kermaa
½ sipulia
1 tl suolaa
½ tl pippuriseosta
½ tl paprikajauhetta
1 muna
250 g jauhelihaa
1. Turvota korppujauhot vedessä.
2. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, kananmuna ja mausteet.Sekoita hyvin.
3. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita.
4. Muotoile pihvit leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa n. 15 min.
Leikkaa sämpylä puoliksi ja laita väliin jauhelihapihvi ja majoneesia, ketsuppia, sinappia, salaattia jne.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti