maanantai 1. huhtikuuta 2019

Riisi-munapasteijat

Riisi-munapasteijat  
rahkavoitaikina 

125g margariinia 
½ tlk rahkaa 
2 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhoja 
Täyte:  
3 dl vettä 
½ kasvisliemikuutio 
½ dl riisiä 
1 kovaksi keitetty muna  
½ dl hienonnettua purjoa 
1 tl kuivattua tilliä 
½ tl paprikajauhetta 
½ tl pippurisekoitusta 

1. Rahkavoitaikina:

Sekoita maitorahka margariinin joukkoon puuhaarukalla. 
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään kulhossa ja lisää rasvaseoksen joukkoon. 
Sekoita taikina tasaiseksi joko puuhaarukalla tai sormin nyppien.
Anna taikinan kovettua kylmässä. 

2. Riisin keitto ja purjon hienonnus:

Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon riisi ja liemikuutio. 
Hauduta 20 min. pienellä teholla kannen alla. Riisin kiehuessa hienonna purjo. 

3. Kananmunan keitto:

Laita kananmuna teräskattilaan ja lisää vettä niin, että kananmuna juuri ja juuri peittyy. 
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kanamuna kypsäksi. Ota aikaa n. 10 min. siitä kun vesi kiehuu. 
Kaada vesi pois ja laita tilalle kylmä vesi. Kuori jäähtynyt kananmuna ja hienonna se haarukalla. 
Sekoita kananmuna keitetyn riisin joukkoon. Lisää mukaan purjo ja mausteet. 

4. Pasteijoiden valmistus:

Kauli kylmässä kovettunut taikina isoksi levyksi ja taita reunoilta keskelle. Kaulitse vielä levyksi ja taita uudelleen keskelle. Kaaviloinnissa taikinakerrosten väliin jää ilmaa, joka saa aikaan lehtevyyttä. 
Ota isoksi kaaviloidusta levystä muotilla pyöreitä pohjia, joihin laitat nokareen täytettä. 
Nypi reunat kiinni, pistele pasteijat haarukalla ja voitele lopuksi kananmunalla. 
Paista 225 asteessa 10-15 min.


 


 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti