maanantai 25. maaliskuuta 2019

Broilerrisotto ja sitruunatorttu


BROILERRISOTTO



2 dl                riisiä 
½-1                sipuli hienonnettuna 
½                   kanaliemikuutiota 
5 dl                vettä 
2 rkl               sitruunamehua 
2 – 3 rkl tuorejuustoa tai rahkaa 
150 g              broilerin jauhelihaa 
1,5 dl              herne-maissi-paprikaa
yrttejä
öljyä paistamiseen 
  
1.      Kuumenna vesi ja lisää joukkoon ½ liemikuutio 
2.      Hienonna sipuli, kuullota öljyssä ja lisää riisi. Jatka kuullottamista hetki. 
3.      Lisää kanaliemi vähitellen koko ajan sekoittaen. 
4.      Paista broilerit tilkassa öljyä kypsäksi.  
5.      Lisää kypsät broileri sekä rahka ja tuorejuusto sekaan valmistuksen loppuvaiheessa. 
6.      Mausta yrteillä. 



SITRUUNATORTTU


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 

Voitele ja korppujauhota alumiininen matala kakkupohja. 



Pohja: 

2                    munaa 

¾ dl                sokeria 

1 dl                vehnäjauhoja 

1 dl                öljyä 

Täyte: 

¾ dl                sokeria 

½                    kananmuna 

1½ dl              vettä 

1 rkl               perunajauhoja 

½                    sitruunan mehu 

n. 25g             rasvaa 

Koristeluun:    hedelmiä 

1. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
2. Lisää jauhot ja öljy joukkoon varovasti. 
3. Kypsennä uunin toisella alatasolla 15-20 minuuttia. 
4. Anna jäähtyä hetki. Kumoa lasilautaselle. 
5. Sekoita muna ja sokeri hyvin sekaisin pinnoitetussa kattilassa. Lisää joukkoon vesi ja perunajauhot. 
6. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. 
7. Lisää sitruunamehu ja rasva. 
8. Kaada täyte piirakkavuoan päälle. 
9. Koristele hedelmillä.

   

  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti