BROILERRISOTTO
2
dl
riisiä
½-1 sipuli hienonnettuna
½
kanaliemikuutiota
5
dl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
2 – 3 rkl tuorejuustoa tai rahkaa
150
g
broilerin jauhelihaa
1,5 dl herne-maissi-paprikaa
yrttejä
öljyä paistamiseen
1. Kuumenna vesi
ja lisää joukkoon ½ liemikuutio
2. Hienonna
sipuli, kuullota öljyssä ja lisää riisi. Jatka kuullottamista hetki.
3. Lisää
kanaliemi vähitellen koko ajan sekoittaen.
4. Paista
broilerit tilkassa öljyä kypsäksi.
5. Lisää kypsät
broileri sekä rahka ja tuorejuusto sekaan valmistuksen loppuvaiheessa.
6. Mausta
yrteillä.
SITRUUNATORTTU
Laita uuni
kuumenemaan 175 asteeseen.
Voitele
ja korppujauhota alumiininen matala kakkupohja.
Pohja:
2
munaa
¾
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
öljyä
Täyte:
¾
dl
sokeria
½
kananmuna
1½
dl
vettä
1
rkl
perunajauhoja
½
sitruunan mehu
n.
25g
rasvaa
Koristeluun:
hedelmiä
1. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
2. Lisää jauhot ja öljy joukkoon varovasti.
3. Kypsennä uunin toisella alatasolla 15-20 minuuttia.
4. Anna jäähtyä hetki. Kumoa lasilautaselle.
5. Sekoita muna ja sokeri hyvin sekaisin pinnoitetussa kattilassa. Lisää joukkoon vesi ja perunajauhot.
6. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi.
7. Lisää sitruunamehu ja rasva.
8. Kaada täyte piirakkavuoan päälle.
9. Koristele hedelmillä.
1. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
2. Lisää jauhot ja öljy joukkoon varovasti.
3. Kypsennä uunin toisella alatasolla 15-20 minuuttia.
4. Anna jäähtyä hetki. Kumoa lasilautaselle.
5. Sekoita muna ja sokeri hyvin sekaisin pinnoitetussa kattilassa. Lisää joukkoon vesi ja perunajauhot.
6. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi.
7. Lisää sitruunamehu ja rasva.
8. Kaada täyte piirakkavuoan päälle.
9. Koristele hedelmillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti