Isoäidinsalaatti
jäävuorisalaattia
1 kananmuna
1 rkl vispikermaa
1 tl viinietikkaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
tilkka sinappia
1.
Huuhdo salaatti ja ravista lehdet kuiviksi esimerkiksi talouspyyhkeen
sisässä.
2.
Pane kananmuna kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, kunnes keltuainen on
hyytynyt. Kaada pois kuuma vesi ja anna kananmunan seisahtaa hetki ennen kuin
valutat päälle kylmää vettä.
3.
Kuori kananmuna ja pilko se munaleikkurilla pieneksi.
4.
Sekoita kerma, etikka ja mausteet löysäksi kastikkeeksi.
5.
Lado salaattikulhoon kerroksittain salaattia, kastiketta ja
munahakkelusta.
6.
Jätä päällimmäiseksi kerros kastiketta ja kananmunaa.
Hasselbackan perunat
4 – 6 perunaa
juoksevaa margariinia
suolaa
paprikajauhetta
korppujauhoja
juustoa raasteena
1. Kuori perunat
2. Leikkaa niihin viiltoja niin, että
viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.
3. Pane perunat voideltuun uunivuokaan
4. Sivele juoksevalla margariinilla
5. Ripottele pinnalle suolaa ja mausteita
6. Kypsennä uunissa 200 asteessa vajaa tunti
7. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja
korppujauhoja.
8. Laita takaisin uuniin ja jatka kypsennystä
niin, että juusto sulaa perunoiden pintaan ja väri on kauniin ruskea.
Sitrus-uunibroileri
2 broilerin fileetä
½ tl mustapippuria
¼ tl suolaa
½ sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl ruokakermaa
2 tl sitruunamehua
2 tl soijakastiketta
1. Puolita broilerinfileet ja
laita voideltuun uunivuokaan.
2. Ripottele suolaa ja
mustapippuria päälle.
3. Kuori sipuli ja leikkaa
suikaleiksi. Kuori valkosipulin kynsi ja leikkaa hienoksi. Lisää uunivuokaan.
4. Sekoita ruokakerman sekaan
soijakastike ja sitruunamehu ja kaada lopuksi seos uunivuokaan.
5. Kypsennä 175 asteessa n.30
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti