maanantai 15. huhtikuuta 2019

Isoäidinsalaatti, Hasselbackan perunat ja sitrus-uunibroileri


Isoäidinsalaatti



jäävuorisalaattia

1 kananmuna

1 rkl vispikermaa

1 tl viinietikkaa

ripaus sokeria

ripaus suolaa

tilkka sinappia





1.     Huuhdo salaatti ja ravista lehdet kuiviksi esimerkiksi talouspyyhkeen sisässä.

2.     Pane kananmuna kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, kunnes keltuainen on hyytynyt. Kaada pois kuuma vesi ja anna kananmunan seisahtaa hetki ennen kuin valutat päälle kylmää vettä.

3.     Kuori kananmuna ja pilko se munaleikkurilla pieneksi. 

4.     Sekoita kerma, etikka ja mausteet löysäksi kastikkeeksi.

5.     Lado salaattikulhoon kerroksittain salaattia, kastiketta ja munahakkelusta.

6.     Jätä päällimmäiseksi kerros kastiketta ja kananmunaa.



















Hasselbackan perunat



4 – 6          perunaa



                 juoksevaa margariinia



                 suolaa



                 paprikajauhetta



                 korppujauhoja



                 juustoa raasteena



1.     Kuori perunat



2.    Leikkaa niihin viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.



3.    Pane perunat voideltuun uunivuokaan



4.    Sivele juoksevalla margariinilla



5.    Ripottele pinnalle suolaa ja mausteita



6.    Kypsennä uunissa 200 asteessa vajaa tunti



7.    Ripottele pinnalle juustoraastetta ja korppujauhoja.



8.    Laita takaisin uuniin ja jatka kypsennystä niin, että juusto sulaa perunoiden pintaan ja väri on kauniin ruskea.







Sitrus-uunibroileri



2 broilerin fileetä



½ tl mustapippuria



¼ tl suolaa



½ sipuli



1 valkosipulin kynsi



1 dl ruokakermaa



2 tl sitruunamehua



2 tl soijakastiketta







1.     Puolita broilerinfileet ja laita voideltuun uunivuokaan.



2.    Ripottele suolaa ja mustapippuria päälle.



3.    Kuori sipuli ja leikkaa suikaleiksi. Kuori valkosipulin kynsi ja leikkaa hienoksi. Lisää uunivuokaan.



4.    Sekoita ruokakerman sekaan soijakastike ja sitruunamehu ja kaada lopuksi seos uunivuokaan.



5.    Kypsennä 175 asteessa n.30 minuuttia.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti