torstai 7. maaliskuuta 2019

Kasvissosekeitto ja pannukakku


KASVISSOSEKEITTO



5 dl           vettä 

½              kasvisliemikuutio 

150 – 200g kasviksia (porkkana, sipuli, peruna, bataatti) 

¼ tl           mustapippuria 

1-2 rkl       vehnäjauhoja

1 dl            kermaa  

  

1.       Pese, kuori ja paloittele kasvikset. 

2.       Kiehauta vesi teräskattilassa. Lisää liemikuutio ja kasvikset. 
        Keitä täysin kypsiksi (n. 15 minuuttia). 

3.       Soseuta sauvasekoittimella ja lisää mausteet. 

4.       Sekoita kerma ja jauhot lisää ne keittoon.

5.       Anna kiehua n. 5 minuuttia, jotta vehnäjauhot kypsyvät.

6.       Kaada tarjoiluastiaan.  











PANNUKAKKU 



5 dl     maitoa 

1          muna 

½ tl      suolaa 

1 rkl     sokeria 

3 dl     vehnäjauhoja 

2 rkl    juoksevaa margariinia 

  

  
1. Laita uunin lämpötilaksi 200 astetta. 
2. Voitele pyöreä piirakkavuoka. 

3. Sekoita kaikki aineet keskenään kierrevatkaimella. 

4. Anna taikinan tekeytyä n. 15 min. 

5. Kaada taikina vuokaan ja paista keskitasolla n. 25 min. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti