KASVISSOSEKEITTO
5
dl vettä
½
kasvisliemikuutio
150 – 200g kasviksia (porkkana, sipuli, peruna,
bataatti)
¼
tl
mustapippuria
1-2 rkl
vehnäjauhoja
1
dl
kermaa
1.
Pese, kuori ja paloittele
kasvikset.
2.
Kiehauta vesi teräskattilassa. Lisää liemikuutio ja
kasvikset.
Keitä täysin kypsiksi (n. 15 minuuttia).
3.
Soseuta sauvasekoittimella ja lisää mausteet.
4.
Sekoita kerma ja jauhot lisää ne keittoon.
5. Anna kiehua n.
5 minuuttia, jotta vehnäjauhot kypsyvät.
6.
Kaada tarjoiluastiaan.
PANNUKAKKU
5
dl maitoa
1
muna
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl juoksevaa margariinia
1. Laita uunin lämpötilaksi 200 astetta.
2. Voitele pyöreä piirakkavuoka.
3. Sekoita kaikki aineet keskenään
kierrevatkaimella.
4. Anna taikinan tekeytyä n. 15 min.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista keskitasolla n. 25
min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti