Keitetty
spaghetti 2:lle
n. 2 litraa vettä
½ tl suolaa
1 rkl öljyä
100 g spaghettia
1. Kiehauta vesi teräskattilassa.
2. Lisää suola veteen.
3.
Paina
spagettinippua kiehuvaan veteen, kunnes se pehmenee ja mahtuu kattilaan.
4.
Sekoita
kunnes vesi kiehuu uudelleen, täysi teho!
4. Keitä ilman kantta n. 10 minuuttia.
5.
Valuta
kypsä spagetti siivilän läpi, lisää öljy ja tarjoile välittömästi.
Tomaattikastike
2:lle
½ sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ rkl öljyä
1 tl tomaattisosetta
200g tomaattimurskaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
1 tl basilikaa
1.
Hienonna
kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet.
2.
Kuullota
sipuli ja valkosipuli öljyssä kasarissa. Lisää joukkoon tomaattisose ja
kuullota vielä hetki.
3.
Kaada
kattilaan tomaattimurska. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla ja
basilikalla.
4.
Anna
hautua noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
5.
Tarjoa
tomaattikastike pastan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti