keskiviikko 13. helmikuuta 2019


Keitetty spaghetti 2:lle

n. 2              litraa vettä 
½ tl              suolaa
1 rkl            öljyä 
100 g           spaghettia 

1.     Kiehauta vesi teräskattilassa. 
2.    Lisää suola veteen. 
3.    Paina spagettinippua kiehuvaan veteen, kunnes se pehmenee ja mahtuu kattilaan.
4.    Sekoita kunnes vesi kiehuu uudelleen, täysi teho!
4.    Keitä ilman kantta n. 10 minuuttia.
5.    Valuta kypsä spagetti siivilän läpi, lisää öljy ja tarjoile välittömästi. 



Tomaattikastike 2:lle

½                sipuli
1                 valkosipulinkynsi
½ rkl           öljyä
1 tl              tomaattisosetta
200g           tomaattimurskaa
½ tl             suolaa
1 tl              sokeria
ripaus         mustapippuria
1 tl              basilikaa

1.     Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet.
2.    Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä kasarissa. Lisää joukkoon tomaattisose ja kuullota vielä hetki.
3.    Kaada kattilaan tomaattimurska. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla ja basilikalla.
4.    Anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
5.    Tarjoa tomaattikastike pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti