6
lasagnelevyä
Jauhelihakastike
1 rkl
öljyä
pala sipulia hienonnettuna
250 g jauhelihaa
½ lihaliemikuutiota
hiven valkopippuria
½ tl
oreganoa
½
tl basilikaa
1
dl
tomaattimurskaa
(tai
3 rkl tomaattisosetta)
1
dl vettä
valkosipulinkynsi
1.
Kuullota
sipuli öljyssä. Lisää joukkoon liha ja ruskista.
2.
Lisää mukaan mausteet
ja loput aineet. Hauduta n. 10 minuuttia. Tee kastikkeesta vetinen ja mausta se
voimakkaasti.
Valkokastike
5
dl
maitoa
½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
pala
juustoa
raasteena
1. Sekoita maito ja jauhot pinnoitetussa kattilassa muovisella
kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakeutuu.
Hauduta pienellä teholla n.5 minuuttia.
2. Mausta suolalla ja lisää joukkoon 1 dl juustoraastetta.
Lasagnen kokoaminen:
1.
Laita
uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele uunivuoka.
2.
Levitä
pohjalle valkokastiketta. Pane sen päälle lasagnelevyjä, sen jälkeen kerros
jauhelihakastiketta ja taas kerros valkokastiketta jne.
3.
Toista
kerroksia tarpeen mukaan, kuitenkin niin, että päällimmäiseksi jää
valkokastikekerros.
4.
Paista
30-40 minuuttia.
Lasagnen kokoaminen:
Valkokastikkeesta loput
Jauhelihakastikkeesta
loput
Lasagnelevyjä 3
Jauhelihakastikkeesta
½
Valkokastikkeesta
½
Lasagnelevyjä 2 ½
Pohjalle
valkokastikkeesta 1/3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti