maanantai 11. maaliskuuta 2019

Lasagne

LASAGNE



6   lasagnelevyä                          

  

Jauhelihakastike 

1 rkl           öljyä 

pala           sipulia hienonnettuna    

250 g         jauhelihaa 

½                lihaliemikuutiota                           

hiven         valkopippuria                                  

½ tl            oreganoa 

½ tl            basilikaa 

1 dl            tomaattimurskaa  

(tai            3 rkl tomaattisosetta) 

1 dl            vettä 

                  valkosipulinkynsi 



1.       Kuullota sipuli öljyssä. Lisää joukkoon liha ja ruskista.

2.       Lisää mukaan mausteet ja loput aineet. Hauduta n. 10 minuuttia. Tee kastikkeesta vetinen ja mausta se voimakkaasti.



Valkokastike 

5 dl            maitoa                                          

½ dl            vehnäjauhoja                                  

½ tl            suolaa                                            

pala            juustoa raasteena                          



1.  Sekoita maito ja jauhot pinnoitetussa kattilassa muovisella kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakeutuu. Hauduta pienellä teholla n.5 minuuttia.

2.  Mausta suolalla ja lisää joukkoon 1 dl juustoraastetta. 

  

Lasagnen kokoaminen:

  

1.       Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele uunivuoka. 

2.       Levitä pohjalle valkokastiketta. Pane sen päälle lasagnelevyjä, sen jälkeen kerros jauhelihakastiketta ja taas kerros valkokastiketta jne. 

3.       Toista kerroksia tarpeen mukaan, kuitenkin niin, että päällimmäiseksi jää valkokastikekerros. 

4.       Paista 30-40 minuuttia. 



Lasagnen kokoaminen:

  

Valkokastikkeesta                        loput 

Jauhelihakastikkeesta                  loput 

Lasagnelevyjä                               3  

Jauhelihakastikkeesta                  ½  

Valkokastikkeesta                         ½  

Lasagnelevyjä                              2 ½  

Pohjalle valkokastikkeesta           1/3   
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti