maanantai 11. maaliskuuta 2019

Korvapuustit

KORVAPUUSTIT

2 dl  maitoa tai vettä
25 g  hiivaa
1  kananmuna
¾ tl  suolaa
1 dl  sokeria
1 tl  kardemummaa
5 – 6 dl  vehnäjauhoja
75 g  pehmeää margariinia 

Väliin:
20 g margariinia
2 rkl sokeria
2 tl kanelia 

1. Valmista pullataikina ja kohota sitä peitettynä 20 – 30 min. 
2. Jaa taikina kahteen osaan.
3. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy.
4. Levitä margariinikaulitulle levylle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. 
5. Kääri taikinalevy tiukalle rullalle ja nipistele liitos kohta huolellisesti kiinni.
6. Leikkaa rulla kolmioiksi. Paina kolmion kärki litteäksi. 
7. Kohota korvapuustit leivinpaperin päällä leivinliinalla peitettyinä. 
8. Voitele kohonneet korvapuustit kananmunalla.
9. Paista 225 asteessa 10 – 15 minuuttia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti