maanantai 18. maaliskuuta 2019

Kinkkupiiras ja kuningatarpiirakka


KINKKUPIIRAS (pieni lasivuoka) 


 
Pohja 

1 dl                vehnäjauhoja 

½ dl               kaurahiutaleita tai -leseitä 

½ tl                leivinjauhetta 

75 g               margariinia 

1 rkl               kylmää vettä 

Täyte 

n. 1 dl             kinkkurouhetta 

½ dl               paprikakuutioita 

Munamaito 

1 dl                maitoa 

1                    muna 

½ tl                suolaa 

hiven              pippuria 

1 tl                persilja/basilika/oregano 

n. 1½ dl          juustoraastetta 



1. Nypi kuivat aineet ja rasva murumaiseksi seokseksi. 

2. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. 

3. Voitele pieni lasivuoka ja taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille. 

4. Levitä kinkku ja kasvikset taikinan päälle. 

5. Sekoita munamaidon aineet keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle. 

6. Ripottele päällimmäiseksi juustoraastetta. 

7. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia uunin alatasolla. 





KUNINGATARPIIRAKKA 



1                    muna 

½ dl               sokeria 

1¼dl               vehnäjauhoja 

¾ tl                leivinjauhoja 

½ dl               kauraleseitä 

½ dl               öljyä 

½ dl               appelsiinimehua 

  

Päälle: 

1½ dl              mustikkaa tai vadelmaa 

½ prk (125g)  rahkaa 

2 rkl              maitoa 

½                   kananmuna 

3 rkl              sokeria 

½ tl                vaniljasokeria 

  



1.       Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele vuoka. 

2.       Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. 

3.       Sekoita jauhot keskenään ja lisää munasokerivaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen yhdessä öljyn ja mehun kanssa. 

4.       Kaada taikina pieneen piirakkavuokaan ja lisää päälle keskenään sekoitetut rahka, maito, muna ja sokerit. Lisää pinnalle marjat. 

5.       Paista 20 -30 minuuttia. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti