KINKKUPIIRAS (pieni lasivuoka)
Pohja
1
dl
vehnäjauhoja
½
dl
kaurahiutaleita tai -leseitä
½
tl
leivinjauhetta
75
g
margariinia
1
rkl
kylmää vettä
Täyte
n. 1
dl
kinkkurouhetta
½
dl
paprikakuutioita
Munamaito
1
dl
maitoa
1
muna
½
tl
suolaa
hiven
pippuria
1
tl
persilja/basilika/oregano
n. 1½
dl juustoraastetta
1. Nypi kuivat aineet ja rasva murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.
3. Voitele pieni
lasivuoka ja taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille.
4. Levitä kinkku ja kasvikset taikinan päälle.
5. Sekoita munamaidon
aineet keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle.
6. Ripottele päällimmäiseksi juustoraastetta.
7. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia uunin
alatasolla.
KUNINGATARPIIRAKKA
1
muna
½
dl
sokeria
1¼dl
vehnäjauhoja
¾
tl
leivinjauhoja
½
dl
kauraleseitä
½
dl
öljyä
½
dl
appelsiinimehua
Päälle:
1½
dl
mustikkaa tai vadelmaa
½ prk (125g) rahkaa
2
rkl
maitoa
½
kananmuna
3
rkl
sokeria
½
tl
vaniljasokeria
1.
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele vuoka.
2.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
sähkövatkaimella.
3.
Sekoita jauhot keskenään ja lisää munasokerivaahtoon
varovasti nuolijalla sekoittaen yhdessä öljyn ja mehun kanssa.
4.
Kaada taikina pieneen piirakkavuokaan ja lisää päälle
keskenään sekoitetut rahka, maito, muna ja sokerit. Lisää pinnalle marjat.
5.
Paista 20 -30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti