tiistai 5. helmikuuta 2019


Herkuttelijan patongit 
Juuri: 
2 dl vettä 
25 g tuorehiivaa 
1 tl sokeria 
1 dl vehnäjauhoja 
Lisäksi: 
½ tl suolaa 
1 dl kaurahiutaleita 
~3½ dl vehnäjauhoja 
½ dl öljyä  
  1. Sekoita hiiva puuhaarukalla lämpimään veteen yhdessä sokerin ja vehnäjauhojen kanssa.  
2. Anna juuren kohota 5-10min tai kunnes juuri alkaa “kuplimaan”.  
2. Lisää sekaan suola, kaurahiutaleet, jauhot ja öljy.  
3. Alusta taikina tasaiseksi. Jaa kohonnut taikina 2 – 4 osaan ja kaaviloi ohuiksi soikion muotoisiksi levyiksi (20*40cm).  
Täyte: 
2 dl porkkanaraastetta, paprikaa, sipulia, kinkkua 
1 rkl öljyä  
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna 
½ tl suolaa 
½ tl oreganoa 
juustoraastetta 
Voiteluun: munaa 
Pinnalle: kaurahiutaleita 
 
4. Kuori ja raasta/paloittele tarvittaessa kasvikset. 
5. Kiehauta kasvikset kattilassa öljyssä, puuhaarukalla sekoittaen.  
6. Mausta kasvikset suolalla, oreganolla ja valkosipulilla ja lisää kinkku.  
8. Ripottele patonkilevylle hieman jäähtynyt täyte ja juustoraaste.  
9. Kääri levyt rullalle ja siirrä pellille leivinpaperille. Leikkaa niihin viistoja viiltoja ja kohota hetki leivinliinan alla.  
10. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. 
11. Paista patonkeja 225 asteessa keskitasossa 10 – 15 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti