sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Perunarieskat
2 dl     kiehuvaa vettä
½ dl      perunasosejauhetta
½ tl       suolaa
1 rkl      öljyä
1           muna
~2½ dl  jauhoja (vehnä, ohra, sämpylä tai hiivaleipä)


Perunarieskat maistuvat parhailta vastaleivottuna.

Perunasosejauheen voit korvata 2½ dl valmista perunasosetta.

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen
2. Valmista perunasose sekoittamalla perunasosejauhe kiehuvaan veteen.
3. Lisää jäähtyneeseen soseeseen suola, muna ja jauhot. Sekoita puuhaarukalla.
4. Levitä voidellulle pellille neljä vajaan sentin paksuista rieskaa. Pistele haarukalla.
5. Paista uunin keskitasossa noin 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti