sunnuntai 20. tammikuuta 2019


LIHAMAKAROONILAATIKKO

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele uunivuoka.

Makaronien keittäminen:
1 l                  vettä
2 dl                tummia makaroneja tai kauramakaroneja


Jauhelihan paahtaminen:
150 g              jauhelihaa
                      sipulia
¼ tl                suolaa
½ tl                paprikajauhetta
¼ tl                pippurirouhetta


Munamaito:
4 dl                maitoa
2                    munaa
¾ tl                suolaa
hiven              valkopippuria

Lisää makaronit kiehuvaan veteen
Keitä ilman kantta kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta vesi pois lävikössä.
Paahda jauheliha teflonpannussa.
Lisää paahtamisen loppuvaiheessa sipuli ja mausteet.
Vatkaa munamaidon aineet kevyesti kierrevatkaimella.


Kokoaminen ja paistaminen

Laita kypsät makaronit ja jauhelihaseos kerroksittain voideltuun uunivuokaan.
Kaada päälle munamaito. Halutessasi rapean pinnan voit ripotella päälle hieman korppujauhoja.
Kypsennä uunin alatasolla 45 min – 1 tunti, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta on kauniin ruskea.
Kokeile haarukalla onko munamaito hyytynyt myös keskeltä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti