perjantai 11. tammikuuta 2019

 KÄÄRETORTTU



2                    munaa
¾ dl                sokeria
2½ rkl             vehnäjauhoja
2 ½ rkl            perunajauhoja                                                  
½ tl                 leivinjauhetta


1. Vuoraa uunipelti huolellisesti leivinpaperilla ja pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen
2. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
3. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne munasokerivaahtoon varovasti puuhaarukalla sekoittaen.
4. Kaada taikina leivinpaperinpäälle ja paista 225 asteessa noin 5 – 7 minuuttia.
5. Ota kääretorttulevy pois uunista ja kumoa sokeroidulle paperille.
6. Levitä jäähtyneelle levylle haluamasi täyte.
8. Kääri levy rullalle, anna hetki vetäytyä ja leikkaa viipaleiksi.



 HUOM! Muna-sokerivaahto onnistuu parhaiten, kun huomioit seuraavat asiat:
-          Kananmunat lämpöisiä
-          Työvälineet puhtaita ja kuivia
-          Joukkoon varovasti kuiva-aineet
-          Älä lyö vatkaimia kulhoon
-          Paista välittömästi
-          Älä avaa uunia paistamisen alkuvaiheessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti