keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Silakkapihvit 
 
250 g silakoita fileoituna  
ripaus     suolaa 
ripaus    kuivattua tilliä 
ripaus    valkopippuria 

LEIVITTÄMISEEN: 
½ dl     ruisjauhoja 
¼ tl     suolaa 
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota esille valmistusaineet ja työvälineet. 
2. Asettele fileet nahkapuolialaspäin kostutetulle leikkuulaudalle. Ripottele jokaisen fileen päälle hieman suolaa, valkopippuria ja tilliä.  
3. Käännä puolet fileistä toisten päälle, niin että nahkapuoli jää ylöspäin. 
4. Sekoita lautasella ruisjauhot ja suola. Kasta silakkapihvit molemmin puolin jauhoseokseen. 
5. Asettele pihvit leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskiosassa noin 15 min. 
  1.  
    Tarjoa perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kanssa. 
 
Kermaviilikastike 
 
1 dl kermaviiliä 
½ tl sitruunamehua tai sinappia 
½ tl  sokeria 
ripaus suolaa 
ripaus mustapippuria 
+ mausteita maun mukaan! (esim. tillikastike/tilli, currykastike/curry, yrttikastike/ tuore tai kuitattu yrtti) 
 
1. Sekoita kaikki aineet keskenään. 
2. Anna kastikkeen seistä hetki, jotta maut tasaantuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti