PIPARKAKKUTAIKINA
1 dl siirappia
1½ dl sokeria
125 g margariinia
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
1 tl pomeranssin kuorta
1 muna
1 tl soodaa
4 - 5 dl vehnäjauhoja
1. Kiehauta siirappi, sokeri, rasva ja mausteet kattilassa.
2. Lisää jäähtyneeseen seokseen muna ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda.
3. Anna taikinan kovettua kylmässä seuraavaan päivään.
(Pakastamme taikinat seuraavaa viikkoa varten.)
Seuraavalla opetuskerralla
4. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla erilaisia piparkakkuja.
5. Paista piparkakkuja 200 asteisessa uunissa
keskiruskeiksi.
6. Jäähtyneet piparkakut voi koristella tomusokeri karkkivärillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti