keskiviikko 19. joulukuuta 2018


PIPARKAKKUTAIKINA

1 dl siirappia                                                                                    
1½ dl sokeria 
125 g margariinia 
2 tl kanelia 
1 tl inkivääriä 
½ tl neilikkaa 
1 tl pomeranssin kuorta 
1  muna 
1 tl soodaa 
4 - 5 dl vehnäjauhoja 
 
 


 
IMG_7113
1. Kiehauta siirappi, sokeri, rasva ja mausteet kattilassa. 
2. Lisää jäähtyneeseen seokseen muna ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda. 
 3. Anna taikinan kovettua kylmässä seuraavaan päivään. 
(Pakastamme taikinat seuraavaa viikkoa varten.) 
Seuraavalla opetuskerralla 
4. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla erilaisia piparkakkuja. 
 5. Paista piparkakkuja 200 asteisessa uunissa 
      keskiruskeiksi. 
 6. Jäähtyneet piparkakut voi koristella tomusokeri karkkivärillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti