tiistai 6. marraskuuta 2018


PERUNASOSE (4 annosta) 
                        vettä 
4-6                  perunaa 
noin 1½ dl         maitoa 
½-1 tl               suolaa 
 
1. Pese ja kuori perunat sekä laita ne kulhoon kylmään veteen odottamaan. 
 2. Kuumenna teräskattilassa vesi kiehuvaksi. 
 3. Lisää perunat (puolita isot) ja tarkista, ettei vettä ole liikaa.   4. Kun vesi perunoiden lisäämisen jälkeen jatkaa kiehumista, pienennä teho 1 – 2:lle. 
 5. Keitä perunat kypsiksi kannen alla. 
 6. Kaada keitinvesi pois. 
 7. Survo perunat soseeksi perunansurvimella tai sähkövatkaimella. 
 8. Survomisen jälkeen lisää maito vähitellen, kunnes seos on tarpeeksi notkeaa. 
 9. Mausta perunasose suolalla, ja vatkaa kuohkeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti