SÄMPYLÄT (8 – 12 kpl)
2 ½ dl vettä
½ pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
n. 5 dl sämpyläjauhoja
Vihje: kokeile erilaisia jauhoja, leseitä ja hiutaleita taikinaan. Taikinaan voit lisätä myös porkkanaraastetta, pinaattia, mausteita, yrttejä, juustoa jne.
1. Ota kulhoon kädenlämpöistä vettä, murenna hiiva joukkoon ja sekoita puuhaarukalla tai käsin kunnes hiiva liukenee.
2. Lisää suola, siirappi tai sokeri ja öljy.
3. Sekoita osa jauhoista puuhaarukalla tai käsin voimakkaasti vatkaten
4. Jatka taikinan ALUSTAMISTA käsin. Lisää jauhoja alustaen taikinaan, kunnes se on pehmeää ja irtoaa käsin vaivattaessa hieman kulhon reunoista.
5. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja annan taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
6. Leivo kohonneesta taikinasta tanko. Jaa tanko osiin, leivo osat sämpylöiksi. Kohota sämpylät leivin liinan alla ja paista 225 asteessa noin 10 min. Peitä kypsät sämpylät leivinliinalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti