torstai 30. elokuuta 2018

Kolmannella oppitunnilla opiskelemme suurustamista ja perunajauhon käyttö. Samalla tulee tutuksi luokan liedet sekä työvälineitä.



TUOREMARJAKIISSELI (parityönä) Kokonestesuurustus

 2 dl                      vettä
1 dl                       mehua                 
1½ rkl                   sokeria
1½ rkl                   perunajauhoja
n. 1 dl                   marjoja

1.        Mittaa kylmä neste (mehu/vesi), sokeri ja perunajauhot teräskattilaan.
2.        Kuumenna seosta täydellä teholla koko ajan puuhaarukalla pohjaa pitkin sekoittaen.
3.        Nosta kattila pois liedeltä, kun seos pulpahtaa ja tulee muutama kupla - väri kirkastuu. 


4.        Laita jäiset marjat jälkiruokakulhoihin ja kaada päälle kiisseli. Ripottele päälle sokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti