Omenainen kerroskiisseli
Vaniljakiisseli
3
dl
kaura-, soija tai mantelimaitoa
2
rkl ohrakasta tai
maissitärkkelystä
¼
tl
vaniljasokeria
Vaniljakiisseli
1. Mittaa maito ja tärkkelys pinnoitettuun kattilaan.
2. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi.
3. Keitä 2-3 minuuttia.
4. Mausta vaniljasokerilla.
5. Jaa kiisseli jälkiruokakulhoihin jäähtymään.
Omenakanelikiisseli
(osanestesuurustaminen)
1
omena
½
rkl
sitruunamehua
1½
dl
vettä
1½
dl
omenamehua
1rkl
sokeria
kanelitanko
Ruoanvalmistuksessa
voidaan käyttää sitruunaa apuna, jotta omena ei tummuisi
Suurus
1
dl
vettä
1 ½
rkl perunajauhoja
1. Kuori ja raasta omena karkeaksi raasteeksi.
2. Mittaa kattilaan vesi, mehut, sokeri, omenaraaste
ja kanelitanko.
3. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 5 – 10 min.
4. Nosta kattila liedeltä ja poista kanelitanko.
Huuhtele se ja laita kuivumaan talouspaperin päälle.
5. Sekoita suuruksen aineet kahvikupissa.
6. Lisää ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen.
7. Nosta kattila liedelle ja kiehauta koko ajan
sekoittaen.
8. Jäähdytä kiisseli ja lisää vaniljakiisselin
päälle.
9. Kaada tarjolle ja ripottele sokeria pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti