maanantai 3. syyskuuta 2018


Omenainen kerroskiisseli

Vaniljakiisseli 
3 dl                kaura-, soija tai mantelimaitoa 
2 rkl              ohrakasta tai maissitärkkelystä 
¼ tl                vaniljasokeria 

Vaniljakiisseli  
1.       Mittaa maito ja tärkkelys pinnoitettuun kattilaan. 
2.       Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. 
3.       Keitä 2-3 minuuttia. 
4.       Mausta vaniljasokerilla. 
5.       Jaa kiisseli jälkiruokakulhoihin jäähtymään. 
  
Omenakanelikiisseli 
(osanestesuurustaminen)  
 
 
1                    omena 
½ rkl              sitruunamehua 
1½ dl              vettä 
1½ dl              omenamehua 
1rkl                sokeria 
                      kanelitanko 
Ruoanvalmistuksessa voidaan käyttää sitruunaa apuna, jotta omena ei tummuisi 
 
 
Suurus 
1 dl                vettä 
1 ½ rkl           perunajauhoja 
  
1.       Kuori ja raasta omena karkeaksi raasteeksi. 
2.       Mittaa kattilaan vesi, mehut, sokeri, omenaraaste ja kanelitanko. 
3.       Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 5 – 10 min.  
4.       Nosta kattila liedeltä ja poista kanelitanko. Huuhtele se ja laita kuivumaan talouspaperin päälle. 
5.       Sekoita suuruksen aineet kahvikupissa. 
6.       Lisää ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. 
7.       Nosta kattila liedelle ja kiehauta koko ajan sekoittaen. 
8.       Jäähdytä kiisseli ja lisää vaniljakiisselin päälle.  
9.       Kaada tarjolle ja ripottele sokeria pinnalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti