torstai 30. elokuuta 2018

Toisella oppikerralla opettelimme mittaamista, tutustuimme keittiöön sekä uunin käyttöön. Herkullisena lopputuloksena syntyi kaurateeleivät alla olevalla ohjeella.



KAURATEELEIVÄT (2 kpl) 

  

2 ½ dl                  kaurahiutaleita 

2 ½ dl                  vehnäjauhoja 

1 tl                       leivinjauhoja 

½ tl                      suolaa 

1 tl                       sokeria 

2 dl                      maitoa 

2 rkl                     öljyä 



  1. Laita uuni kuumenemään 225 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. 
  3. Lisää joukkoon maito ja rasva. 
  4. Jaa taikina kahteen osaan pellille leivinpaperin päälle. 
  5. Taputtele jauhotetuin käsin kaksi litteää leipää. 
  6. Tee taikinapyörällä ristikkäin jäljet. 
  7. Paista noin 10 – 12 minuuttia keskitasolla. 
























Pientä haastetta toivova voi kokeilla tätä porkkanateeleipien ohjetta.





PORKKANATEELEIVÄT

4 dl   sämpyläjauhoja  
2 tl    leivinjauhetta  
¼ tl   suolaa  
2 rkl  öljyä  
2 dl   maitoa  
1       porkkana hienoksi raastettuna  

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.  
  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet eli sämpyläjauhot, leivinjauhe ja suola.  
  3. Lisää öljy, maito ja porkkanaraaste. Sekoita puuhaarukalla nopeasti tasaiseksi.  
  4. Jaa taikina kahteen kassaan pellille leivinpaperin päälle.  
  5. Ripottele noin 1 rkl jauhoja kasojen päälle. Jauhota toinen käsi ja taputtele hellästi kasat noin 1 cm paksuisiksi leiviksi.  
  6. Pistele haarukalla reikiä ja jaa taikinapyörällä neljään osaan. Paista kesitasossa noin 12 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.  
 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti