Marjainen kakkukippo (neljälle)
Pohja:
75 g kaurakeksejä murskattuna
25 g margariiinia
Täyte 1:
50 g tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 dl mustikkaa
1 rkl sokeria
1 liivatelehteä
1 rkl vettä
Täyte 2:
½ dl rahkaa
1 dl kuohukermaa
1 dl mansikkaa
1 tl vaniljasokeria
1 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
- Hienonna keksit pieneksi ja sulata kattilassa margariini. Lisää keksimurska sulan rasvan joukkoon.
- Jaa keksiseos annosmaljojen pohjille tasaiseksi.
- Täyte 1: Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota kerma ja lisää joukkoon survotut mustikat, sokeri ja tuorejuusto. Sekoita huolellisesti.
- Kuumenna vettä teräskattilassa. Ota kattila syrjään. Purista liivatteesta vesi pois ja liuota se kuuman nesteen joukkoon. Lisää sulanut liivate ohuena nauhana mustikkavaahtoon, jota sekoitat koko ajan samalla huolellisesti.
- Jaa mustikkavaahto annosmaljojen päälle. Laita annosmaljat kylmään hyytymään
- Täyte 2: Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, survotut mansikat sekä vaniljasokeri.
- Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja ota kattila syrjään. Purista liivatteesta vesi ja liuota se kuuman sitruunamehun joukkoon. Lisää sulanut liivate ohuena nauhana mansikkavaahtoon ja sekoita koko ajan samalla huolellisesti.
- Jaa mansikkavaahto annosmaljoihin mustikkavaahdon päälle. Laita vielä kylmään hyytymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti