maanantai 8. toukokuuta 2023

Marjainen kakkukippo

 Marjainen kakkukippo (neljälle)

Pohja:

75 g kaurakeksejä murskattuna 

25 g margariiinia  


Täyte 1:

50 g tuorejuustoa 

1 dl kuohukermaa 

1 dl mustikkaa 

1 rkl sokeria 

1 liivatelehteä 

1 rkl vettä 


Täyte 2:

½ dl rahkaa 

1 dl kuohukermaa 

1 dl mansikkaa 

1 tl vaniljasokeria 

1 liivatelehteä 

1 rkl sitruunamehua 


  1. Hienonna keksit pieneksi ja sulata kattilassa margariini. Lisää keksimurska sulan rasvan joukkoon. 
  2. Jaa keksiseos annosmaljojen pohjille tasaiseksi. 
  3. Täyte 1: Laita liivate likoamaan kylmään veteen. 
  4. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon survotut mustikat, sokeri ja tuorejuusto. Sekoita huolellisesti. 
  5. Kuumenna vettä teräskattilassa. Ota kattila syrjään. Purista liivatteesta vesi pois ja liuota se kuuman nesteen joukkoon. Lisää sulanut liivate ohuena nauhana mustikkavaahtoon, jota sekoitat koko ajan samalla huolellisesti. 
  6. Jaa mustikkavaahto annosmaljojen päälle. Laita annosmaljat kylmään hyytymään 
  7. Täyte 2: Laita liivate likoamaan kylmään veteen. 
  8. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, survotut mansikat sekä vaniljasokeri. 
  9. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja ota kattila syrjään. Purista liivatteesta vesi ja liuota se kuuman sitruunamehun joukkoon. Lisää sulanut liivate ohuena nauhana mansikkavaahtoon ja sekoita koko ajan samalla huolellisesti. 
  10. Jaa mansikkavaahto annosmaljoihin mustikkavaahdon päälle. Laita vielä kylmään hyytymään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti