Syyskesän vihannespiirakka (pieni vuoka)
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl perunasosejauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
50 g margariinia
1 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 porkkanaa
100 g kesäkurpitsaa
pala purjoa
1 rkl öljyä
Munamaito:
1 dl maitoa
1 muna
1 tl vehnäjauhoja
1/2 tl yrttisuolaa
1/2 tl timjamia
hiven pippurisekoitusta
25 g sinihomejuustoa
pala juustoa raastettuna
1. Nypi jauhot, perunasosejauhe, leivinjauhe ja kylmä rasva ryynimäiseksi seokseksi sormenpäillä. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen.
2. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Hienonna purjo.
4. Kuumenna öljy ja hauduta kasviksia miedolla lämmöllä, kunnes niistä muodostunut neste on lähes haihtunut. jäähdytä seos.
5. Levitä kasvisseos taikinan päälle.
6. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada kasvisten päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja murennettu sinihomejuusto.
7. Paista 225 asteessa n. 25 minuuttia uunin alatasolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti