torstai 15. huhtikuuta 2021

Nasi Goreng

 NasiGoreng 

 

2 rkl          juoksevaa margariinia 

1 kpl           valkosipulin kynsi 

pala            tuoretta inkivääriä hienonnettuna  

TAI            ½ tl           inkivääriä jauheena 

pala            tuoretta chiliä suikaleina 

TAI           ½ tl            chilijauhetta 

pala            kurkumaa hienonnettuna                                          

TAI           ½ tl            kurkumaa 

½ tl            suolaa 

½ tl            mustapippuria 

 

200g          porsaan ulko- tai sisäfilettä 

 

1 kpl           isohko sipuli hienonnettuna 

150g          kerä- tai kiinankaalia suikaleina 

½               varsisellerin varsi 

n 1dl           vettä 

½               paprika suikaleina 

(1dl            tuoreita mung-pavun ituja) 

1 ½ rkl        soijakastiketta 

 

  1. 1. Kuumenna laakeassa paistokasarissa rasva ja lisää joukkoon mausteet. Kiehauta hetki, varo polttamasta! MAUSTEET PALAVAT HELPOSTI! 

  2. 2. Lisää porsaanlihasuikaleet ja ruskista kevyesti. 

  1. 3. Lisää paloitellut sipulit, suikaloitu kaali, hienonnettu varsisellerin varsi ja vesi. 

  1. 4. Hauduta miedolla lämmöllä kannella peitettynä n 30 min. 

  1. 5. Lisää haudutettuun seokseen pavunidut, paprikasuikaleet ja soijakastike. Kuumenna kiehuvaksi. 

  2. 6. Tarkista maku. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti