Nasi Goreng
2 rkl juoksevaa margariinia
1 kpl valkosipulin kynsi
pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
TAI ½ tl inkivääriä jauheena
pala tuoretta chiliä suikaleina
TAI ½ tl chilijauhetta
pala kurkumaa hienonnettuna
TAI ½ tl kurkumaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
200g porsaan ulko- tai sisäfilettä
1 kpl isohko sipuli hienonnettuna
150g kerä- tai kiinankaalia suikaleina
½ varsisellerin varsi
n 1dl vettä
½ paprika suikaleina
(1dl tuoreita mung-pavun ituja)
1 ½ rkl soijakastiketta
1. Kuumenna laakeassa paistokasarissa rasva ja lisää joukkoon mausteet. Kiehauta hetki, varo polttamasta! MAUSTEET PALAVAT HELPOSTI!
2. Lisää porsaanlihasuikaleet ja ruskista kevyesti.
3. Lisää paloitellut sipulit, suikaloitu kaali, hienonnettu varsisellerin varsi ja vesi.
4. Hauduta miedolla lämmöllä kannella peitettynä n 30 min.
5. Lisää haudutettuun seokseen pavunidut, paprikasuikaleet ja soijakastike. Kuumenna kiehuvaksi.
6. Tarkista maku. Tarjoile keitetyn riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti