keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Patonki

 Patonki 

 

Juuritaikina

 

1/2 dl lämmintä vettä  

2 tl kuivahiivaa 

2 1/2 dl vehnäjauhoja 

 


Sekoita juuritaikinan ainekset muovikulhossa.  

Vesi saa olla reilusti kädenlämpöistä. 

Peitä kulho leivinliinalla ja laita lämpimään paikkaan. 

Anna juuren käydä noin 10 min.  


Jatka taikinan tekoa: 

 

 

1 dl vettä 

1 rkl sokeria 

1 tl suolaa 

noin 5 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja 



Sekoita suola ja sokeri huoneenlämpöiseen juuritaikinaan. 

Vaivaa  jauhot vähitellen taikinaan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on kimmoisaa.  

Jaa taikina kahteen osaan. 

Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi. 

Kääri vinoittain rulliksi ja nosta pelleille. Anna kohota. 

Kuumenna uuni 250 asteeseen. 

Vedä veitsellä kohonneen patongin pintaan poikittain muutama viilto ja voitele pinta vedellä. 

Laita pelti uuniin ja samalla pudota lämpötila. Paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia 

Anna jäähtyä peittämättä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti