torstai 15. huhtikuuta 2021

Munakasrulla ja aprikoosivaahto

Munakasrulla

Pohja: 
4 rkl vehnäjauhoja 
3 ½ dl maitoa 
2 munaa 
½ tl yrttisuolaa 
½ tl sitruunapippuria/ currya
 ½ tl leivinjauhetta

Täyte: 
150g jauhelihaa/ nyhtistä, murua
1 rkl vehnäjauhoja
pala sipulia
1 dl tomaattimurskaa
1 tl basilikaa ja oreganoa

Leivinpaperin voiteluun: juoksevaa margariinia tai öljyä

1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
2. Vispilöi jauhot maitoon ja kuumenna sekoittaen. Keitä pari minuuttia ja jäähdytä.
3. Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keskenään keltuaiset, suola ja leivinjauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
4. Lisää taikinaan mausteet, leivinjauhe ja keltuaiset. Sekoita valkuaisvaahto kevyesti taikinaan.
5. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille (35 x 40 cm). Paista uunin keskitasossa noin 25 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy pöydälle leivinpaperin päälle.
6. Valmista täyte. Paahda proteiini pannulla. Lisää joukkoon mahdollisimman pieneksi silpuksi hienonnettu sipuli. Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä täyte paistetulle torttulevylle ja kääri rullalle pitkältä sivulta kääretortun tapaan.
7. Halutessasi voit raastaa päälle juustoa ja kuorruttaa vielä 5 min. uunissa.


Aprikoosivaahto

2 liivatetta
3 – 4 säilykeaprikoosia
1 dl kuohukermaa
125 g rahkaa
½ dl säilykeaprikoosin lientä
½ dl sokeria
½ tl vanilliinisokeria
1 tl sitruunamehua

1. Liuota liivatelehtiä n.10 min. kylmässä vedessä.
2. Soseuta aprikoosit.
3. Vaahdota kerma.
4. Kuumenna aprikoosiliemi kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen.
5. Yhdistä kaikki aineet varovasti keskenään.
6. Annostele jälkiruokamaljoihin ja hyydytä kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti