maanantai 1. helmikuuta 2021

CINNAMON ROLLS - U.S.A

 CINNAMON ROLLS - U.S.A

1 ½ dl maitoa

½ dl juoksevaa margariinia

7 dl vehnäjauhoja

1 pss kuivahiivaa

½ dl sokeria

½ tl suolaa

½ dl vettä

1 kananmuna

Täyte:

2 dl fariinisokeria

1 rkl kanelia

½ dl juoksevaa margariinia

(1 dl rusinoita)

Kuorrutus

1 ½ dl tomusokeria

1-3 tl vettä

Tämä tyypillinen amerikkalainen herkku muistuttaa hieman meille suomalaisille tuttuja korvapuusteja.

Taikina tosin leivotaan hieman toisin ja lopputuloksena syntyy amerikkalaisittain hyvin suuria ja makeita leivonnaisia. Täytteeseen voidaan lisäksi sekoittaa vielä siirappia, jolloin makeus on varmasti taattu!

1. Kuumenna maito, kunnes kiehuu. Lisää joukkoon rasva ja sulata se maidon sekaan. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Sekoita taikinakulhossa huolellisesti 3 dl vehnäjauhoja, hiiva, sokeri ja suola. Lisää seokseen vesi, kananmuna ja maito.

3. Vaivaa huolellisesti. Lisää loput jauhot vähitellen ja sekoita samalla todella huolellisesti. Kun taikina irtoaa hyvin reunoilta – sekoita vielä reippaasti vatkaten, niin että taikinasta tulee kuohkea ja kiinteä.

4. Kohota kostutetun liinan alla 10 min. Sillä aikaa sekoita keskenään pienessä kulhossa fariinisokeri, kaneli ja margariini.

5. Kauli taikina levyksi ja levitä päälle sokeri- kanelirasva seos. Kääri rullalle ja nipistele liitoskohta tiukasti kiinni. Paloittele pötkö 12 samankokoiseen osiin. Asettele kiekot pellille niin, että jätät niille tilaa kohota.

6. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

7. Paista 190 asteessa 20 min.

8. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja valele sokeriliemi raidoiksi pullien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti