maanantai 1. helmikuuta 2021

Brookies

 Brookies 

 

Brownie-taikina: 

75 g margariinia 

50 g tummaa suklaata 

1 ¼ dl sokeria 

ripaus suolaa 

1 tl vaniljasokeria 

1 muna 

1 ¼ dl vehnäjauhoa 

 

Cookies-taikina: 

60 g margariinia 

½ dl sokeria 

½ muna 

½ tl leivinjauhetta 

½ tl vaniljasokeria 

1½ dl vehnäjauhoja 

40 g suklaarouhetta 

 

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 

  1. Aloita brownie-taikinasta: Sulata margariini kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen sekoittaen sokeri, suola, vaniljasokeri, muna ja jauhot. 

  1. Vuoraa pieni lasivuoka leivinpaperilla, ja kaada taikina vuokaan. 

  1. Esipaista pohjaa n. 12 minuuttia. 

  1. Valmista sillä välin cookie-taikina: Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon myös jauhot ja suklaarouhe. 

  1. Ota browniepohja uunista ja lisää sen päälle cookietaikina pieninä nokareina. Taikina saa jäädä nokareiksi, ne leviävät uunissa. 

  1. Jatka paistamista n. 8- 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti