maanantai 25. toukokuuta 2020

Porsas-kasviswokki 2:lle

75 g porsaanfileetä

Marinadi:
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl ananasmehua
1 tl soijakastiketta
1 valkosipulin kynsi
½ tl paprikajauhetta
½ mm mustapippurirouhetta

Kasvikset:
1 pieni porkkana
pieni pala purjosipulia
pala paprikaa
pala kaalia
¼ sipulia
½ ananasrengas
1 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulin kynsi
½ tl currya
½ dl vettä

Lihan marinointi:

1. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki marinadin ainekset isossa kulhossa. 
2. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi ja sekoita marinadin joukkoon. Anna lihan maustua kasvisten käsittelyn ajan.


Kasvisten käsittely:

3. Pese ja kuori porkkana. Halkaise ja huuhtele purjo. Huuhtele paprika ja poista siemenet. Huuhtele ja suikaloi kaali. Leikkaa veitsellä porkkana, purjo, paprika ja kaali ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi.

4. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Paloittele ananasrengas.

5. Kuumenna öljy wokkipannussa tai isossa paistinpannussa. Puserra pannulle valkosipulinkynsi ja lisää curry ja marinoidut lihasuikaleet. Ruskista.

6. Lisää pannulle porkkana-, kaali-, purjo- ja sipulisuikaleet. Sekoita. 

7. Lisää vesi ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia.

8. Lisää paprikasuikaleet ja ananaspalat.Hauduta ruokaa kannen alla vielä 10 minuuttia. Tarkasta maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti