torstai 15. elokuuta 2019

Pinaattiohukaiset
(4:lle)
3 dl maitoa
1 muna
¾ tl suolaa
2 rkl öljyä
50g jauhettua pinaattia
2 dl vehnäjauhoja





1. Sekoita kaikki aineet keskenään kierrevatkaimella teräskulhossa.

2. Anna taikinan turvota 10 -15 minuuttia.

3. Kuumenna ohukaispannu kuumaksi.

4. Laita ensimmäisellä paistokerralla jokaiseen muottiin nokare rasvaa. Kun rasva sulaa ja alkaa kuplia, nostele pikkukauhalla taikinaa ohuelti muotteihin. 

TEE OHUKAISIA, ÄLÄ PAKSUKAISIA! VARO YLIKUUMENTAMASTA PANNUA eli säädä pienemmälle.

5. Kun ohukaisten pohjapuoli on ruskistunut, käännä ohukaislastalla tai metallilastalla ja paista toinenkin puoli. Nosta tarjoiluvadille.

6. Toista paistamista taikinan loppuun asti. Voit välillä lisätä muotteihin rasvaa, jos taikina tuntuu tarttuvan kiinni. Perunasoseen väriä voit muokata mieleiseksi erilaisilla raak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti