keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Edenin omenapiirakka

Pohja:

1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
3/4 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus inkivääriä
3/4 juoksevaa margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaviiliä

Pinnalle:

3 omenaa
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl kanelia
1/4 dl fariinisokeria
1/2 dl mantelilastuja
1/2 dl taikinamuruseosta.


  1. Kuori, poista siemenkodat ja lohko omenat. Lisää joukkoon sitruunamehu.
  2. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri, leivinjauhe, sooda ja vanilliinisokeri ja inkivääri kulhossa. Lisää juokseva margariini.
  3. Ota taikinaseoksesta talteen 1/2 dl. Sekoita loppuun taikinaan muna ja kermaviili. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  4. Asettele päälle omenalohkot ja ripottele niiden päälle kaneli, fariinisokeri, mantelilastut ja lopuksi taikinamuruseos.
  5. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti