torstai 25. helmikuuta 2021

Mutakakku kahdella tavalla

 Mutakakku 1

2 kananmunaa: 

2 keltuaista, 2 valkuaista 

¾ dl sokeria

½ dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja 

50 g leivontamargariinia 

130 g taloussuklaata

1. Sulata margariini ja suklaa varovasti kattilassa. Lisää tarvittaessa hieman vettä ja sekoita tasaiseksi.

2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. 

3. Lisää vaahtoon suklaa-margariiniseos ja jauhot. 

4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovaisesti muun taikinan sekaan. 

5. Kaada seos pieneen lasivuokaan. Kannattaa leikata pohjalle vuoan kokoinen pala leivinpaperia, niin kakku on sitten paistettuna helpommin käsiteltävissä. 

6. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta kypsä ja keskeltä vielä löysähkö (ei valuva). Jäähdytä kylmässä, jos mahdollista. Kakku paranee vanhetessaan!!! 

7. Koristele tomusokerilla, tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljavaahdon kera.


Mutakakku 2

8-10 annosta

2 munaa

3 dl sokeria

100 g margariinia sulatettuna

1/2 rkl vaniljasokeria

3/4 dl kaakaojauhetta

2 1/2 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

Koristeluun

tomusokeria


1. Vaahdota munat ja sokeri hyvin keskenään. 

2. Sekoita vaahtoon sulatettu, jäähtynyt voi ja yhdistetyt kuivat aineet. 

3. Leikkaa tasapohjaiseen vuokaan pohjaa suurempi, pyöreä leivinpaperipala. Kaada taikina vuokaan. 

4. Paista 200 asteessa 20 min. 

5. Kypsä kakku on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä ja hieman sitkeä. 

6. Anna kakun jäähtyä. 

7. Ota kakku vuoasta, irrota paperi ja nosta varovasti tarjoiluvadille. Sihtaa päälle tomusokeria. Tarjoa kakun kanssa vaahdotettua vaniljakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti